Hienullo.com

Farmhouse of the tech.

Kan een infraroodverwarmer in een badkamer worden gebruikt?

een infraroodverwarmer in een badkamer

Misschien heb je als kind op school wel eens gehoord van infraroodstraling, of van losse weetjes op internet. Maar wat u misschien niet weet, is dat infraroodwarmte – in tegenstelling tot conventionele verwarmingssystemen – niet alleen de lucht opwarmt, maar feitelijk direct objecten en mensen verwarmt. Dit maakt hem ideaal voor de badkamer, waar de behoefte aan directe warmte vooral groot is tijdens het douchen of baden.

infrarood verwarming

Infraroodstralers zijn niet alleen energiezuinig in vergelijking met traditionele convectieradiatoren, maar zorgen ook voor een bijzonder comfortabele, gezonde en veilige vorm van verwarming. Hun emissies zijn volkomen onschadelijk en hun effect is vergelijkbaar met dat van natuurlijk zonlicht, dat met een verzachtende werking in de huid dringt. Ze zijn daarom perfect geschikt voor mensen met een gevoelige huid en mensen met allergieën, maar ook voor mensen die aan astma lijden.

Een infraroodstraler heeft in vergelijking met een conventionele radiator geen tijd nodig om de gewenste temperatuur te bereiken en kan worden ingeschakeld zodra je de kamer binnenkomt. Dit bespaart energie omdat u niet meer hoeft te wachten tot de kamer is opgewarmd en als uw badkamer een open raam heeft, is er geen warmteverlies tijdens het ventileren.

Kan een infraroodverwarmer in een badkamer worden gebruikt?

Een ander voordeel van infraroodverwarming is het vermogen om schimmel te voorkomen. Schimmel gedijt goed in vochtige, koude omgevingen en is bijzonder moeilijk te verwijderen. Met een infraroodstraler wordt echter het oppervlak van alle wanden en oppervlakken direct en gelijkmatig verwarmd, waardoor de kans op schimmelvorming aanzienlijk wordt verkleind. Dit is vooral in badkamers van belang vanwege de hoge luchtvochtigheid.

Bovendien is een infraroodstraler een ruimtebesparend alternatief voor omvangrijke en lelijke conventionele radiatoren, die vaak in de hoek van een kamer worden geplaatst. Bij wandmodellen, zoals de slimline heater SuninS of de plafondstralingsverwarmer SuninA, kan een infraroodstraler aan de muur of boven een deur of raam worden geïnstalleerd en neemt deze nauwelijks ruimte in beslag. Hierdoor kunt u de ruimte in uw badkamer optimaliseren en een strakke, minimalistische uitstraling creëren.

Ook de installatie van een infrarood badkamerverwarming is zeer eenvoudig. Al onze frameloze en spiegelverwarmers worden geleverd met een plug-in thermostaat voor een optimaal stroomverbruik en kunnen eenvoudig worden aangesloten op uw bestaande bedrading. Hierdoor bespaart u de kosten voor het inhuren van een elektricien.

Let bij het kiezen van een infraroodstraler voor uw badkamer op de IP-waarde, deze geeft de mate van vochtbestendigheid aan. Hoe hoger het getal, hoe meer bescherming de verwarming biedt. Kies idealiter voor een model met een IP-waarde van minimaal IPX4 (bescherming tegen aanraking en vocht). Dit is belangrijk omdat de verwarming uit de buurt van waterbronnen en brandbare voorwerpen in uw badkamer moet worden gehouden om uw veiligheid te garanderen. Zorg er ook voor dat u de instructies van de fabrikant voor montage en installatie volgt om ongelukken te voorkomen. De beste optie is om te kiezen voor een speciaal ontworpen badkamer-infraroodstraler die beschikt over een ingebouwde thermostaat en een geïntegreerde vochtsensor.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *