Kunnen infraroodpanelen op muren en plafonds worden geïnstalleerd?

Kunnen infraroodpanelen op muren

Er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden voordat u beslist waar u uw infraroodpaneel gaat monteren. Omdat infrarood objecten verwarmt in plaats van de lucht zelf, is positionering van cruciaal belang om de prestaties ervan te maximaliseren. U denkt misschien dat plaatsing bij een raam ideaal zou zijn, maar dit kan het paneel vanuit een goede stralingshoek blokkeren en een optimale warmteverspreiding verhinderen. Ook nissen en uitsparingen wilt u vermijden, omdat deze de effectieve stralingshoek van het paneel aanzienlijk verkleinen.

infrarood paneel

Afgezien hiervan moet u rekening houden met uw eigen persoonlijke voorkeuren en de stijl van de kamer. Wilt u bijvoorbeeld dat uw panelen opgaan in het decor en onderdeel worden van het decor, of wilt u dat ze juist opvallen? Dit is een goede vraag om jezelf te stellen en kan je helpen de juiste beslissing te nemen.

We hebben een korte handleiding samengesteld voor de beste en slechtste plaatsen om infraroodpanelen te installeren. Om te beginnen raden we aan om uw IR-stralers aan het plafond te installeren om er het maximale uit te halen. In tegenstelling tot aan de muur gemonteerde IR-panelen zorgt plafondmontage ervoor dat uw IR-stralers volledig ongehinderd kunnen werken, waardoor een uniform uiterlijk in de hele kamer ontstaat. Bovendien worden ze hoog geplaatst, uit de buurt van iedereen in de kamer, om te voorkomen dat ze per ongeluk worden gestoten of aangeraakt door kinderen en huisdieren.

Kunnen infraroodpanelen op muren en plafonds worden geïnstalleerd?

Bij plafondpanelen kun je verwachten dat ze warmte afgeven tot een afstand van ongeveer 3 meter, wat voldoende zou moeten zijn voor de meeste woonruimtes. Dit is vooral gunstig voor huiseigenaren met jonge kinderen, omdat het paneel buiten hun bereik is en kan worden vermeden.

Voor de beste resultaten moeten infraroodpanelen volledig vrij zijn van obstakels en niet te dicht bij brandbare materialen worden geplaatst. Denk hierbij aan gordijnen, tapijten en ander meubilair. Elk brandbaar materiaal dat in contact komt met een infraroodstraler wanneer deze is ingeschakeld, kan brandgevaar veroorzaken en moet om de veiligheid te garanderen op minimaal 200 mm afstand van het paneel worden gehouden.

Ten slotte is het niet raadzaam om IR-plafondpanelen boven lichtschakelaars of stopcontacten te installeren. Dit komt omdat de hitte van het paneel ervoor zorgt dat alle elektrische apparatuur in deze gebieden opwarmt, waardoor deze mogelijk beschadigd raken en een onveilige omgeving ontstaat.

Wandgemonteerde IR-verwarming is veelzijdiger en biedt u tal van mogelijkheden als het gaat om de integratie ervan in de inrichting van uw huis. Dankzij hun geringe diepte en verscheidenheid aan afmetingen kunt u een locatie vinden die perfect bij uw behoeften past, terwijl hun discrete uiterlijk ervoor zorgt dat ze naadloos opgaan. Aan de muur gemonteerde IR-stralers kunnen ook dichter bij de vloer worden geplaatst dan plafondstralers. wat belangrijk is om energieverspilling tegen te gaan. Dat komt omdat de infraroodstralen minder snel zullen reflecteren op hogere oppervlakken en in uw woonruimte terechtkomen in plaats van uw lichaam te verwarmen als u er langs loopt. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen met kleine kinderen en huisdieren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *